Пројектне активности

Пројектне активности

Пројектне активности

Црвени крст Велика Плана спроводи пројекат „Подршка ромској и маргинализованој деци у образовању”. Програм се спроводи пет пута недељно и Има за циљ стимулацију психомоторног развоја деце, социјализацију, као и усвајање лепог понашања и хигијенских навика.


,,Супер аутобус’’ у Милошевцу

Од 24. децембра 2014. године, мобилни тим Фондације СОС Дечија Села Србија у оквиру пројекта „Хуманитарна подршка жртвама поплава у Србији“ – „Сигуран свет за децу“ реализује активности ,,Супер аутобус’’ тима, који представља покретни центар за рад са децом. Радионице се одржавају и у Центру за породични смештај и усвојење у Милошевцу.

Овај тим као основни метод рада користи игру а кроз различите активности деца приступају различитим развојним темама важним за одрастање на један другачији и динамичан начин. Педагошки циљеви „Супер аутобус“ тима у вези су са подстицањем развоја самопоуздања код деце, развијању међусобног поштовања и учењу уважавања разлика међу децом ( било да су оне социјалне, економске, етничке, старосне или било које друге природе). ,,Супер аутобус’’ тим чине три млада едукатора (два психолога и социјални радник).

,,Супер аутобус’’ тим Сања Попов,Никола Танасковић и Милош Томаш на радионици у Милошевцу

Почевши од креативних радионица и забаве, радионица на тему групног рада, самопоуздања и асертивности до развијања свести о толеранцији и разумевању, деца из Милошевца са великим интересовањем присуствују двосатним радионицама. По једном доласку у Милошевац, ,,Супер аутобус’’ углавном одржи две радионице, за млађи и за старији узраст у зависности од договора са стручним радницима Центра, као и од броја заинтересоване деце.


Након сваке радионице, деца су у могућности да заједно са члановима мобилног тима утичу на креирање следеће радионице, тако што износе своје идеје, дају предлоге, отворено говоре о својим жељама и интересовањима.
Предвиђено је да радионице у центру у Милошевцу буду реализоване у наредних годину дана.